Saturday, 5 May 2012

PINGAT JASA MALAYSIA (PJM)

AMBIL PERHATIAN

Adalah dimaklumkan kepada semua ahli ahli Persatuan Kebajikan Veteran 17RAMD (para Malaysia) PERKEV17 yang berkhidmat sebelum tahun 1990 adalah layak dikurniakan Pingat Jasa Malaysia (PJM). Tuan tuan boleh lah mendapatkan borang permohonan melalui JHEV yang berhampiran atau laman web JHEV untuk permohonan. Kelayakan seseorang ahli juga tidak hanya untuk kepada persara sahaja malah boleh di mohon oleh warga anggota yang tidak bersara dan tidak lupa juga pada balu balu warga bekas anggota.


Sila penuhi syarat yang ditetapkan oleh JHEV seperti yang tertera di borang permohonan dan sertakan segala maklumat yang dikehendaki. Permohonan hendak lah di hantar ke Setiausaha Persatuan untuk semakan, dan insallah Persatuan Kebajikan Veteran 17RAMD (para Malaysia) PERKEV17 akan mengadakan satu program khas buat penerima pingat ini yang akan ditetapkan pada tarikh yang dipersetujui oleh JHEV. 


Borang permohonan boleh di muat turun di lama web JHEV dan pastikan salinan Buku Perkhidmatan (BAT D 92) disertakan semasa menghantar permohonan untuk pengesahan sebelum di majukan ke peringkat Ibupejabat JHEV.

VETERAN 17 RAMD


MISI


Misi utama Persatuan Kebajikan Veteran 17RAMD (para Malaysia) adalah untuk menjaga kebajikan sesama ahli selain merapatkan silatulrahim bersama keluarga yangmana selama ini berpisah tanpa berita setelah menamatkan perkhidmatan maupun warga anggota ATM 17RAMD (para) yang masih berkhidmat kerana ahli persatuan juga adalah sebahagian dari anda sebelumnya. Persatuan Kebajikan Veteran 17RAMD (para Malaysia) juga akan bergerak untuk menjejaki setiap warga bekas anggota 17RAMD (para) dari masa ke semasa untuk menambah bilangan ahli disamping dapat dikongsikan bersama susah dan senang serta suka dan duka sebagaimana berkhidmat di ATM dulu.


VISI


Bagi mencapai hasrat serta perancangan yang teliti oleh Ahli Jawatankuasa Persatuan, persatuan akan cuba melaksanakan apa yang dirancang mengikut peruntukan perlembagaan diatas persetujuan ahli ahli jawatankuasa yang lain. Sudah semestinya setiap ahli mengkehendaki sesuatu (pulangan) bila terlibat dengan berpersatuan apatah lagi bila melibatkan soal kebajikan ahli dan pulangan yang diperolehi persatuan sedia untuk dinikmati bersama tanpa mengira kedudukan seseorang ahli.


PENUTUP


Dengan ikrar yang telah di meterai pada penubuhan Persatuan Kebajikan Veteran 17RAMD (para Malaysia), sekali lagi Persatuan Kebajikan Veteran 17RAMD (para Malaysia) mengalu alukan kehadiran kalian yang pernah berkhidmat bersama pasukan Rejimen Ke17 Askar Melayu DiRaja (para) menyertai persatuan agar persatuan ini tidak terlepas pandang dari perkhidmatan yang disediakan